Καθώς ο Αχελώος διασχίζει τις απόκρεμνες ράχες του Βάλτου και των Αγράφων το μοναδικό ίσως επάγγελμα επιβίωσης που αναπτύχθηκε από την αρχαιότητα έως σήμερα, είναι αυτό της ορεινής κτηνοτροφίας.
Η ορεινή κτηνοτροφία ανέθρεψε γενιές και γενιές και σήμερα εξαφανίζεται.
Η ανάγκη για βιωσιμότητα της ορεινής πατρίδας και η υποστήριξη των νέων που επιθυμούν να μείνουν πίσω για να ασχοληθούν με την πατροπαράδοτη Ελλάδα είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Ο Χρήστος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είχε εικόνες και μνήμες από το χωριό που επισκεπτόταν συχνά με την οικογένειά του έτσι ώστε η αγάπη για τον τόπο καταγωγής του, τον έφερε πίσω στις ρίζες του.
Μας προτείνει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του… επιστροφή στη φύση!.

Στο κλαρίνο,ο Γιώργος Τουφεκούλας.

ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
#Village
#Greece

source

48 COMMENTS

 1. Μπορείτε να δείτε ακόμη και τα βίντεο με θέμα:
  το κοπάδι του Παναγιώτη https://www.youtube.com/watch?v=5f4ATaWkhgk
  το κοπάδι του Μιχάλη https://www.youtube.com/watch?v=REECXqKzuRI
  το κοπάδι του ΜπαρμπαΒασίλη https://www.youtube.com/watch?v=yWQWStYTQ94
  καθώς και τα κυπροκούδουνα με το Θανάση https://www.youtube.com/watch?v=UHyM6SCE530

 2. Το χέρι του έντιμου κτηνοτρόφου και αγρότη θέλει φιλλημα όπως του δεσποτη .Αυτοί οι παραγωγοί δίνουν ζωή στην κοινωνια.ευγε παλικάρι δεν καταδεχτηκες να τρέξεις πίσω από κάποιο βουλευτή να βολευτεις στο δημόσιο αλλά πήρες το δρόμο της παραγωγικής διαδικασίας.μπραβο.ηπολιτεια να βοηθήσει τέτοια άτομα και όχι να δίνει επιδοματα για να μην δουλευουν Εύγε………………………….

 3. Μπράβο παλικάρι να εκσυγχρονίσεις την δουλειά σου και να φτιάχνεις μόνο σου το τυρί για να κερδίζεις περισσότερο από τον κόπο σου. Διάλεξες μια ευχάριστη και απαιτητική δουλειά. Σου εύχομαι τα καλύτερα.

 4. Smart move! The best job you can have is being your own boss in the nature free. The fools work in the city and work to pay the rent and no life left for them.

 5. Εφόσον το ήθελες μπράβο για την απόφαση σου τα καλύτερα εύχομαι παλληκάρια.

 6. Σε όλους τους φίλους. Δεν φαντάζεστε πόσο δύσκολη ζωή είναι. Χρόνια είχα ζωντανά. Δεν ξέρεις ούτε μέρα ούτε νύχτα ούτε αργίες ούτε γιορτές. Πρωτού κάνει κάποιος τέτοια κίνηση πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ. Όποιος έχει μια οργάνωση στο χωριό με λίγα ζωντανά και κήπο θα τα καταφέρει στα δύσκολα που έρχονται στην πατρίδα μας…..

 7. Την καλύτερη δουλειά έκανες φίλε!!! Εγώ εγκατέλειψα γενικώς την Ελλάδα αλλά αν ζούσα εκεί εννοείται ότι θα άφηνα το βρωμερό χωνευτηρι που τολμάμε να αποκαλούμε πρωτεύουσα για μια κανονική και υγιή ζωή στη φύση! Μακάρι να ακολουθούσαν κι άλλοι το παράδειγμα σου!

 8. Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό κατσικιών τα οποία τρωνα όλα τα νέα δένδρα κ να τα αντικαταστήσουμε με πρόβατα τα οποία δεν τρώνε τις κορυφές των νέων δένδρων .; Μια απλή ερώτηση

 9. Αυτό που χάνει από τους λύκους ζωα, δεν γίνεται. Εχω ποιμενικό Ανατολίας (Τώρα τους λένε κανγκαλ) . Τέτοια σκυλιά πρέπει να πάρει να σταματήσει να χάνει ζωα και είναι κρίμα. Αποδεδειγμένο ακόμα και στην Αμερική πήραν και έκανε έρευνα το Υπουργιο Γεωργίας των ΗΠΑ και είναι οι πιο αποτελεσματικοι

 10. Η φυση ειναι ευτυχια!!!
  Ως παιδι παντα και μονο εξω ημουν καλα,ευτυχισμενη.Το να βλεπεις καθε μερα την ανατολη και τη δυση του ηλιου ειναι οτι πιο ομορφο!

 11. Τα αρμεκτήρια, όταν μπουν, θα κάνουν τη δουλειά λιγότερο κουραστική και θα δώσουν μεγάλες προοπτικές. Πάντρεμα της φύσης με την τεχνολογία, χωρίς συμβιβασμούς σε βάρος της πρώτης. Αυτός είναι ο δρόμος που θα στείλει και άλλους νέους στην ύπαιθρο.
  Και βέβαια, κρατική βοήθεια σε μια τόσο προφανώς επιτυχημένη προσπάθεια. Βασικό κριτήριο για κάθε κυβερνώντα και η στάση του για υποβοήθηση τέτοιων τάσεων επιστροφής.

 12. " Ο ζευγηλάτης, ο βοσκός και ο ψαράς είναι ο μόνος ίσως απομένων σήμερον γνήσιος Έλλην΄ θα ετολμώμεν μάλιστα να είπωμεν, ο μόνος ανήκων αποκλειστικώς εις το ανθρώπινον γένος, ενώ ο πολιτισμένος συγγενεύει ακόμη πολύ μάλλον του κατοίκου πάσης άλλης χώρας εις το γένος των πιθήκων. Τούτο δε ουχί εκ φύσεως και προαιρέσεως, αλλ' εξ αναποδράστου ανάγκης, αφού πρώτος και απαραίτητος όρος πολιτισμού ήτο να παύση να κυβερνάται, ν' ανατρέφεται, να ενδύεται, να τρώγη, να εργάζεται, να διασκεδάζη, να σκέπτεται και μέχρι τινός να αισθάνεται, συμφώνως προς των πατέρων του τας παραδόσεις ".

  [ ("Σκηναί της ερήμου" του Κ. Μετ. Βοσπορίτου) Πρόλογος, του Εμμανουήλ Ροΐδη, πέμπτος τόμος (1894 – 1904) των Απάντων του, σελίδα 287, εκδοτική Ερμής, Αθήνα 1978.]

 13. Μάγκες η Αθήνα στραγγαλίζει την Ελλάδα σαν παράσιτο.

  Επιστροφή σε μικρές πόλεις και χωριά για να βρούμε την υγειά μας, και για να βρει δύναμη η Ελλάδα.

 14. Χάρηκα με όλο το σκηνικό. Περισσότερο όμως με το όνομα και τις μνήμες από έναν καλό φίλο και συνάδελφο που είχα στην Αθήνα. Τον έλεγαν Βαγγέλη Και είχατε το ίδιο επώνυμο. Ανταμώναμε στο Βύρωνα στην ταβέρνα του Μανώλη.Τακης Κατσάδας. Αν ήταν συγγενής σου απάντησε στο μήνυμα. Σπύρος Μιχαλόπουλος

 15. Έχω έναν παιδικό φίλο που κάνει αυτή την δουλειά απω μικρός.τωρα έχει καμία 600 γιδια. Είναι σκληρή αυτή η δουλειά, σου εύχομαι να να φτάσεις σε μεγάλο επίπεδο 👍

 16. Καταπληκτικό χωριό με πολύ καλούς ανθρώπους! Έχω τραγουδήσει στο πανηγύρι αν θυμάμαι το 2006 φανταστικά μέρη την καλύτερη δουλειά έκανες φίλε το σίγουρο είναι ότι εκτός από το ότι κάνεις αυτό που σου αρέσει έχεις την καλύτερη Και πιο ποιοτική ζωή!

 17. Αξιος🥰.Ποσο ομορφο σκηνικο.Να βλεπεις εναν νεο ανθρωπο να κανει κατι τετοιο.Μονο αξιος θαυμασμου εισαι.Μπραβο σου😊.

Comments are closed.